Är PrEP något för dig?

PrEP är hiv-mediciner som en hiv-negativ person kan ta för att undvika att få hiv. Om du upplever att kondom inte alltid funkar för dig kan PrEP vara ett bra alternativ.

Var kan jag få tillgång till PrEP?

I Skåne kan du få PrEP på recept av Hudmottagning centrum för sexuell hälsa i Malmö och Hudmottagning sexuell hälsa i Helsingborg. Kontakta dem om du är intresserad av att börja med behandlingen. Folkhälsomyndigheten anser att PrEP ska erbjudas till personer som har en hög risk att få hiv. Det kan handla om män som har sex med män som nyligen haft en eller flera könssjukdomar. För dig som reser till och har sex i olika delar av världen där hiv är vanligare, har chemsex eller säljer sex. Nästa gång du testar för könssjukdomar - tala om att du intresserad av PrEP.

You are using an old web browser. The site won't work as expected in your browser. Please upgrade your browser to increase your experience and safety.