Vad är chemsex?

Chemsex är sex i kombination med att ta narkotika i syfte att förhöja den sexuella upplevelsen.

Vanligare på resa

Chemsex (eller kemsex som man ibland säger på svenska) är, precis som användande av narkotika i stort, vanligare utomlands. På resmål dit många bögar gillar att resa på semester så som London, Berlin, Paris m.m. är det inte ovanligt att man stöter på fenomenet. Det är ibland något som öppet efterfrågas på klubbar eller dejtingappar.

Oberoende hur spännande det kan verka att ha sex i många timmar, kanske med ett helt gäng killar på en fest – är det samma problem som kan uppstå på kort eller längre sikt som med narkotika i andra sammanhang. Flera preparat kan snabbt ge ett beroende, biverkningar, svårigheter att förutse hur substansen kommer påverka, dosering, depressioner – listan är lång och inte lika spännande att ta del av. Kontrollförlusten och övermodet i stunder av rus kan få konsekvenser och man har på gruppnivå sett samband till fler könssjukdomar och hivinfektioner. PrEP kan vara viktigt att överväga för att ge skydd mot hiv.

Sexperterna har sammanställt fakta om några vanliga droger som du kan läsa om här.

You are using an old web browser. The site won't work as expected in your browser. Please upgrade your browser to increase your experience and safety.