Checkpoint

Hos oss kan du testa dig snabbt, anonymt & gratis. För bögar, bikillar och transpersoner som har sex med män. Välkomna!

test-check

Snabba test

Hos CheckPoint Skåne utför vi hiv- och syfilistest med snabbsvar.
phone

SMS-påminnelser

Vi har en service med SMS-påminnelse som du kan anmäla dig till.
anonym

Helt anonymt

Du är alltid anonym och möts med respekt för vem du är.
boka

Drop-in eller boka

Vi erbjuder test på på kvällstid och på dagtid.

Hur går det till?

Hos CheckPoint Skåne gör vi test med snabbsvar. Testet sker med ett litet blodprov från fingret. Du är alltid anonym och möts med respekt för vem du är. Du får möjlighet att ställa frågor om du har funderingar på riskinnehållet i just ditt sexliv. Resultatet av testet får du på några minuter. Testet ger ett tillförlitligt resultat 8 veckor efter det du utsatts för eventuell risk.

Vad gör vi?

Hos CheckPoint Skåne utför vi hiv- och syfilistest med snabbsvar. Vi erbjuder också självtest för klamydia, gonorré, mykoplasma och trikomonas. Testen gör du hemma och postar det själv till laboratoriet.

För vem?

Vår målgrupp är bögar, bikillar och transpersoner som har sex med män.

I Sverige är hiv 80 gånger mer vanligt bland män som har sex med män jämfört med befolkningen i stort. På många av våra populäraste semesterdestinationer är hiv ännu vanligare. Även om många använder kondom vid anala samlag händer det ändå ibland att det sker utan eller att den inte fungerar som det var tänkt.

I gruppen nysmittade av syfilis, dominerar män som har sex med män stort. Många är smittade utomlands.

Varför testa dig?

Hiv är en infektion som är enkel att behandla. Det är en fördel att kunna få behandling tidigt. För de flesta innebär det att man kommer att leva lika länge som personer utan hiv. Med välfungerande behandling minskar risken att smitta andra till noll.

Hos CheckPoint Skåne erbjuder vi både hiv- och syfilistest med snabbsvar. För hiv är behandlingen så välfungerande att man inte behöver bli sjuk. För syfilis finns  botande behandling. Viktigt är att upptäcka båda infektionerna så snart som möjligt.

Hur ofta?

Du bestämmer själv hur ofta du vill testa för hiv och syfilis. Det beror på hur ditt sexliv ser ut. Vi rekommenderar test åtminstone en gång per år, men för många kan det vara klokt att överväga test var sjätte eller var tredje månad.

Vad visar provsvaret?

Om testet visar på att du har hiv kommer du att erbjudas uppföljning hos infektionskliniken för att ta bekräftande test och få möjlighet till behandling. Vi samarbetar med vården och du kommer att erbjudas tid utan väntan. Hos oss erbjuds du få fortsatt stöd hos våra kuratorer om du vill.

Visar syfilistestet att du har antikroppar i blodet erbjuds du ett uppföljande test inom sjukvården. Detta för att avgöra om det är en aktuell syfilisinfektion eller inte.

Öppettider

Enklast och ofta snabbast är att komma till vår drop-in mottagning helgfria tisdagar mellan 17-19. Då behöver du inte boka tid, det är bara att komma. Vi finns på Drottninggatan 36 i Malmö.

Vi erbjuder även tidsbokning på dagtid. Då finns också möjlighet att boka rådgivning utan test.

Påminnelse

Vill du bli påmind om när det kan vara dags för nästa test? Vi har en service med SMS-påminnelse som du kan anmäla dig till!

  • En SMS-tjänst helt utan kostnad.
  • Knappa in TRE, SEX eller TOLV till nummer 71111. Vill du få din påminnelse på engelska så knappa in THREE, SIX eller TWELVE.
  • Löpande kommer du att få en påminnelse enligt ditt val. För att avsluta tjänsten skicka RFSLSTOP till 71111.

You are using an old web browser. The site won't work as expected in your browser. Please upgrade your browser to increase your experience and safety.