Visste du att gonorré ökar i Skåne?

Särskilt i gruppen män som har sex med män! Gonorré ökar snabbt också i omvärlden. Rapporter kommer särskilt in från våra populära resmål runt om i Skandinavien, Europa och resten av världen. Det är bra om du funderar på om det är dags för test.

Testa rätt för könssjukdomar

Läs på hur och var proven ska tas på dig! Vid besök på en hud-/venmottagning, berätta gärna om du är man som har sex med män, så får du en mer korrekt service. Det är viktigt att rätt prover tas och på ett korrekt sätt. Man upptäcker ofta infektioner som bara sitter lokalt i t ex halsen eller rektalt. Gör du ett besök på CheckPoint Skåne kan du fråga oss om testning och riskutsatthet i samband med sex.

Hur testar man för vad:

  • Topsa i halsen för gonorré och klamydia
  • Snabbsvarstest för hiv och syfilis med stick i fingertoppen
  • Blodprov i armvecket för hiv, syfilis, hepatit B &C
  • Topsa analt för gonorré och klamydia
  • Urinprov eller topsas i urinröret för gonorré och klamydia

Mer om könssjukdomar

You are using an old web browser. The site won't work as expected in your browser. Please upgrade your browser to increase your experience and safety.